Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 8 december 2016

Ekonomiska bekymmer för förbundet?

Följande nyhet kom idag på förbundets hemsida.
    

Ekonomiskt bakslag för förbundet.

2016-12-07 08:20
Svenska Rugbyförbundet har meddelats det tunga beskedet att utvecklingsbidraget från World Rugby kommer halveras från och med 2017. Från 80 000 £ till 40 000 £
  • Uppdaterad: 2016-12-07 08:21

.Bidraget från World Rugby utgör ca ¼ av förbundets totala budget och har varit en förutsättning för det utvecklingsarbete förbundet gjort de senaste åren.

Bidragets nivå har grundat sig på hur förbunden presterar; att förbundet utvecklar sin verksamhet i den riktning som World Rugby vill och att de ser resultat av förbundets program och projekt. För svensk rugby har denna fördelningsmodell hittills varit gynnsam; förbundets bidrag från World Rugby har ökat de senaste åren.

World Rugby förklarar sänkningen med att det har skett en global kalibrering av bidragsnivåerna, dvs att den varit ojämlik tidigare och att det nu är fler länder som ska vara med och dela. World Rugby försäkrade förbundet om att sänkningen inte skulle vara kopplad till ett missnöje med prestation eller utveckling utan gäller generellt.

”Detta är en stor motgång för oss och känns förstås extra tung efter att vi precis genomgått några år av stålbad för att komma till rätta med ekonomin. När vi äntligen börjar komma på rätt köl kommer detta besked.” Säger förbundets ordförande Madeleine Lahti

”Vi förstår redan nu att detta kan få konsekvenser för vår verksamhet och det blir nu upp till styrelsen att se över situationen. Vi gör nu en risk och konsekvensanalys med olika scenarier samt förslag till en åtgärdsplan” Meddelar förbundskassören Cecilia Lundin.

Efter åtgärdsplanen är klar så är det dags att hitta nya vägar och möjligheter för svensk rugby med både aktiva handlingar och ekonomiska lösningar som både kan stärka vår verksamhet och samtidigt utveckla den och öka satsningen framåt. Detta gäller allt från ungdomsrugbyn till våra duktiga landslag.

Det är viktigt att förstå att ungdomar är förbundets långsiktiga framtid men samtidigt vara här och nu. Det gör att det är av största vikt att förbundet nu fortsätter utveckla landslagen och gör en långsiktig satsning så det finns något för våra ungdomar att sikta emot. I detta stora arbete som nu ligger framför oss krävs det att vi både får hjälp och stöd men även att vi nu jobbar framåt.

Ordförande, Madeleine Lahti, kommer träffa Morgan Buckley från World Rugby i ärendet i veckan för att visa för honom vilka konsekvenser det får för svensk rugby och be World Rugby föreslå prioriteringar.

Styrelsen sammanträder sedan i ärendet den 11 dec.

Skribent: Emanuel Hedeberg
Epost: emanuel.hedeberg@rugby.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar