I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.

Allehandan

Redan i TA som gör ett bra jobb!

Pingvin vände mot Hammarby

RUGBY
Segerjubel. James Campbell omringas efter att han satt den avgörande sparken på övertid. Det gav Pingvin segern med 27–26.

På övertid vände Pingvin underläge till seger med 27–26 hemma mot Hammarby.

Först lyckades Lars Tunestål göra ett försök och den efterföljande sparken satte James Campbell från långt håll.

Pingvin–Hammarby 27–26 (8–9)

Pingvin: Matthew Kenne 7, James Campbell 5, Joel Ödin 5, Alfred Meitmann 5, Lars Tunestål 5.

Pingvin bjöd på en makalös vändning när Hammarby gästade Pilevallen. Trelleborgarna låg under med 8–23 en kvart in i andra halvlek och det var 13–26 med sex minuter kvar av ordinarie tid. Ändå lyckades Pingvin ta hem segern.

– Strongt av oss. De bästa vinsterna är de här, när man knäpper motståndarna på näsan i slutet, säger Pingvins Lars Tunestål.

På övertid gjorde han en rusch på 20 meter, han lyckades undvika alla tacklingar och gjorde ett försök som innebar 25–26.

• – Det är inte ofta jag gör försök från det avståndet men ibland får man visa prov på sin snabbhet, ler Lars Tunestål.

Därmed fick James Campbell chansen att bli matchhjälte på den efterföljande sparken. Trots att den var från långt håll, precis framför läktaren på Pilevallen, så lyckades irländaren att kicka rätt.

Sedan blåste domaren av matchen.

– Riktigt bra av honom att sätta den från det avståndet. Det här var en psykologisk viktig vinst, säger Lars Tuenstål.

Sex minuter före full tid hade även Alfred Meitmann lyckats med ett försök, vilket gav Pingvin ny energi i jakten på att nå ifatt Hammarby.

– Vi visar att vi har bra karaktär i laget, konstaterar Lars Tunestål.

Det bjöds på bra kamp matchen igenom. Hammarby, som fick börja om i division ett förra året, har fått ihop ett bra lag och var obesegrade inför matchen mot Pingvin, men de hade då inte mött serieledaren Stockholm Exiles.

Hammarby, som hejades fram av fem supportrar på läktaren som gav en fin inramning till matchen med sina sånger, hade 9–8 i paus.

Tidigt i andra halvlek tog de kommandot i matchen när de lyckades med två försök.

– Vi schabblade i början av andra halvlek och de poängen vi släpper in ser jag som slarv, säger Lars Tunestål, som inte tycker att Pingvin gjorde någon bra match som helhet.

– Vi ger dem fyra straffar i matchen och det var onödigt. Vi schabblar lite i det öppna spelet och missar en del passningar. Vi hade kunnat spela bättre, men en vinst är ändå en vinst och när spelet väl klickar är vi bra, säger Lars Tunestål.

Nästa seriematch är inte förrän lördagen den 13 augusti då Trojan kommer till Pilevallen.

Men nästa helg är det SM-slutspel i sjumanna i Norrköping för både Pingvins herr- och damlag.