Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 22 oktober 2018

DM

I lördags spelade vi DM i Skånes Rugbyförbund. Oerhört glädjande tillställning med tre damlag som spelade 7´s och fyra Herrlag som spelade 15 manna.
Damlagen som var representerade var MRC, PRC och Lugi.
Herrlagen var HRC, MRC, Lugi och PRC.

På Damsidan stod Malmö som DM-mästare efter en dramatisk final som avgjordes i förlängning.
På Herrsidan blev Pingvin DM-mästare efter vinster i Semifinal mot Malmö och i Finalen mot Helsingborg.

Som Skåning blev man glad då det var ganska längesedan man såg så många lag på en och samma dag från så många olika klubbar på Seniorsidan. Faktiskt ett positivt tecken för rugbyn i Skåne.
De skånska klubbarna får ta detta som ett bra avstamp mot något större och bättre!

Tror att vi i Skåne är på rätt väg även om det tar tid och det finns mycket att göra och få som gör det.
Men en vändning har skett, även om inte Skånes rugbyförbund har haft en otroligt aktiv säsong så har det hållits styrelsemöten och en kommande verksamhet håller på att planeras(små steg i taget). Detta DM var ett första steg för den nya styrelsen och något att bygga vidare på. Tror att de Skånska klubbarna behöver träffas mer på detta sätt för att få en större samverkan!
Under dagar som denna så får Skånska rugbymänniskor tid att träffas och pratas vid mellan matcherna och det knyter banden närmare varandra och skapar nya relationer som kanske kan ta bort en del missförstånd och ickekommunikation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar