Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

fredag 11 november 2016

Tim i farten igen :)

Dam XV på gång

2016-11-11 16:25
Mot VM 2021 Nästa år 2017 är det dags för Rugby VM i Dublin men redan nu börjar förberedelserna för de svenska damerna mot VM 2021. 
  • Uppdaterad: 2016-11-11 16:30

Jonas Ahl som är ansvarig för hela 15-manna-satsningen har nu börjat bygga sitt team inför säsongen 2017. Han kommer själv ta rodret som förbundskapten och vid sin sida kommer han ha Adam Jartén som under några år varit en av ledarna för årets svenska mästare Stockholm Exiles.

Tim Schumacher som sen tidigare finns med kring 7-manna landslaget kommer ta rollen som manager. Jacob Lykke Olesen är lagets läkare.

”Det känns redan nu som ett starkt team. Vi saknar dock fortfarande support på fysio-sidan både när det gäller Strength och conditioning men även förebyggande/omhändertagande vid skador. Där behöver vi få in någon till för att vara kompletta.” Säger Jonas Ahl.

Förra gången Sverige var i VM 2010 saknades en struktur underifrån som gjorde att Sverige hade svårt att hålla sig kvar på den nivån. Denna gång har man tagit lärdom och vill bygga en mer långsiktigt och hållbar modell.

”Målet är att långsiktigt bygga upp landslaget med en hållbar struktur för att kunna ta sig till VM igen och därifrån fortsätta utveckla svenska rugby.” fortsätter Jonas Ahl.

Satsningen drar igång med ett öppet läger i slutet av juli 2017 varifrån en bred trupp tas ut som kommer fortsätta med läger och träningsmatcher. Efter hand kommer laget ta sig tillbaka in i Rugby Europes tävlingar och därigenom sikta på ett kval för VM 2021.

 

FK: Jonas Ahl, jonas.ahl@rugby.se

Ass FK: Adam Jartén

Manager: Tim Schumacher

Läkare: Jacob Lykke Olesen

Fysio: vakant (Vet du någon eller är du intresserad? Vänd dig till Jonas Ahl)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar