Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

tisdag 19 januari 2016

ViaSat Sverige sänder Six Nations

Viasat sänder rugby i världsklass: ”En klassiker”

Viasat och Viaplay fortsätter att visa rugby i världsklass. Nu står det klart att Viasat 16/HD och Viaplay kommer att sända alla matcher från Six Nations som avgörs mellan den 6 februari och 19 mars.
– Det känns väldigt fint att som första svenska mediahus visa den här rugbyklassikern, säger Viasat Sports sportchef Per Nunstedt.

Efter att ha visat rugby-VM under 2015 fortsätter Viasat och Viaplay sin satsning på rugby även under det nya året. Nu står det nämligen klart att den prestigefyllda turneringen Six Nations, som avgörs mellan den 6 februari och 19 mars, kommer att visas i Viasat 16 och på Viaplay som kommer att sända samtliga matcher från turneringen.
– Rugby har en mycket trogen och engagerad fanskara i Sverige. Vi har nu visat fyra raka VM och det är allt fler som börjat få upp ögonen för sporten. Därför så känns det spännande att växla upp med Six Nations. Det finns en över 100 år lång rivalitet involverad i spelet och det handlar om idrott av allra högsta klass, säger Viasat Sports sportchef, Per Nunstedt.
– Vi kommer att sända Six Nations på Viaplay och till början även i Viasat 16, säger Nunstedt.

”Tradition, passion och rivalitet”

Deltagande nationer är England, Frankrike, Irland, Italien, Skottland och Wales. Irland har vunnit turneringen, som avgörs för 17:e gången i sitt nuvarande format, två år i rad och siktar på att försvara titeln ytterligare en gång. Turneringens historia går långt tillbaka och 2016 års upplaga blir den 122:a i ordningen.
– Six Nations står för tradition, passion och rivalitet där varje match verkligen är betydelsefull. Det känns väldigt fint att som första svenska mediahus visa den här rugbyklassikern, säger Nunstedt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar