Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

tisdag 7 mars 2017

Gripen!!!!

Shit vad glad jag blev när jag såg detta!!!!

Gripen tar nya tag för att rädda rugbyn

Spelare försvann och seniorverksamheten sattes i pausläge. Men klubben lyckades tackla motgångarna. Inom kort spelar HRC Gripen tävlingsmatcher igen.

Rugbyn har vaknat till liv igen i Helsingborg. Ett femtontal brukar samlas när det är dags för träning på Norrvalla.Bild: Sven-Erik Svensson 
"Varmt välkomna allihopa. Unga, rutinerade, nybörjare, äldre, långa, korta, snabba, glada, starka, ångvältar å gaseller, taktiker och grovjobbare!"
Så lyder inbjudan på HRC Gripens officiella Facebooksida. Och Helsingborgs enda rugbyklubb, som nästa år firar 50-årsjubileum, tycks ha fått gehör. Under hösten och vintern har i snitt ett femtontal spelare samlats runt den ovala bollen. Killar och tjejer tränar tillsammans. Oftast drillade av eldsjälen Göran Stenström.
– Vi drog igång satsningen i september, och det har funkat alldeles utmärkt, säger Carl Herrlin Hasselblatt, spelare och styrelseledamot.
Carl Herrlin Hasselblatt under ett träningspass.Bild: Sven-Erik Svensson 
Till följd av studier och arbete försvann han och flera framtidshopp för några år sedan. I samma veva sökte sig de erfarna spelarna till danska ligan. Spelarflykten ledde till att Gripen tvingades lägga ner seniorverksamheten.
– Men nu har jag och flera andra flyttat tillbaka till Helsingborg. Även nybörjare har börjat träna med oss. Vi har blivit ett sammansvetsat gäng.
Eftersom man inte visste hur stort intresset var valde Gripen att inte anmäla sig till seriespel. Däremot är både DM-deltagande, vänskapsmatcher och cuper inplanerade. Dessutom anordnar Gripen en internationell turnering i beachrugby på Fria bad i sommar.
Redan i mars väntar tävlingsdebut i samband med Håckes cup i Växjö.
– Då handlar det om sjumanna. Det är också kul men vi vill få igång 15-mannaspelet. Då krävs först och främst en större trupp.
– Vi i klubben jobbar på att få en stabil grund att stå på. Den långsiktiga ambitionen är seriespel och att få igång ungdomsverksamheten igen, berättar Carl Herrlin Hasselblatt.
Sedan är det åter dags att ansluta till klungan bland likasinnade på Norrvallas konstgräs.
Gripen har fyra säsonger i allsvenskan, men i år blir det inget seriespel.Bild: Sven-Erik Svensson 

HRC Gripen

Bildades: 1968.
Plats: Håller till på Norrvalla.
Meriter i urval: Spelade i allsvenskan 1983, 1984, 1991 och 1992.
Klubbprofiler: Göran Stenström, Nils Arvidsson (nuvarande ordförande), landslagsspelarna Kerstin Lövendahl, Thomas Arvidsson och Emil Arvidsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar