Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 2 mars 2017

Och idag i Allehandan!


http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/handlingsplan-far-pingvin-att-jubla/

Handlingsplan får Pingvin att jubla

RUGBY 
Fritidsnämnden har godkänt en handlingsplan som innebär att Pingvin RC får nya rugbyplaner. Så här ser den första skissen ut.
Fritidsnämnden har godkänt en handlingsplan som innebär att Pingvin RC får nya rugbyplaner. Så här ser den första skissen ut.
FOTO: 
Fritidsnämnden har beslutat att godkänna en handlingsplan som innebär att Pingvin RC får två nya rugbyplaner ett stenkast från den nuvarande hemmaplanen, Pilevallen.
Under lång tid har Pingvin Rugby Club längtat efter ett nytt hem och nya planer.
Och helst i närheten av klubbens nuvarande bas, Pilevallen.
Efter fritidsnämndens beslut i tisdags är Pingvin ett steg närmare.
– Det här är glädjande. Nu kan vi komma i gång och jobba framåt. Det här är inte bara glädjande för elitlagen utan även för barn- och ungdomsverksamheten, säger Pingvins ordförande Daniel Sörensson.
De två nya rugbyplanerna kommer enligt planen att ligga norr om Ymorvallen, där det i dag finns åkermark. Det innebär en flytt på ett par hundra meter från gamla Pilevallen.
– Det är positivt. Vi har fått vara med och påverka och har fört diskussioner.
Enligt handlingsplanen ska arbetet påbörjas i år och allt ska stå färdigt senast 2021.
– Det är viktigt att vi får fram en tidssatt handlingsplan. Vi vill ha klartecken så snabbt som möjligt och behöver nyttjanderätt för att kunna bygga en klubbstuga och den vill vi ju bygga själva i anslutning till de nya planerna, säger Daniel Sörensson.
På kommunens skiss, som endast är ett förslag och inte fastställd, syns även att nya omklädningsrum planeras.
– Det har vi haft problem med en längre tid. Vi får dela omklädningsrum och kan inte ha kvar grejer där under matcher. Så kan det inte vara när man spelar i den högsta serien, det är lite pinsamt att behöva be motståndarna att ta med sig sina saker.
Det ska även finnas plats för en läktare vid en av planerna.
– Vi behöver ha en läktare och sedan är frågan om de flyttar den gamla eller bygger en ny.
Den nuvarande Pilevallen kommer kommunen att ta hand om.
– Den kommer kommunen att använda till annat, skola och multihall har det bland annat pratats om, säger Daniel Sörensson.
Att fritidsnämnden har godkänt handlingsplanen för Pingvins nya hemmaplan innebär att klubben åter kommer att få dispens för spel i högsta serien.
– När vi får de nya planerna kan vi arrangera stora evenemang på ungdomssidan, som ungdoms-SM, och landskamper för både herrar och damer. Det gynnar Trelleborg, säger Daniel Sörensson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar