Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

fredag 12 augusti 2022

Viktig match i helgen

 På Lördag är det dags igen för herrarna att spela borta denna gången mot Enköping. Förra veckans vinst mot Exiles var väldigt viktig i tabellen där Pingvin nu leder med 7 poäng. Pingvin är inne i en svit med fyra bortamatcher på rad och detta blir den andra bortamatchen sedan efter det följer Trojan och Exiles borta igen.

SuperAllsvenskan är inne i ett viktigt skede då tabellen lätt kan vändas upp och ner. Trojan verkar dock lite avhängda i botten men för de tre andra lagen är det fortfarande fullt möjligt att vinna SuperAllsvenskan, så helgens match för Pingvin mot Enköping på bortaplan kan visa sig vara en av de viktigaste under säsongen.

Förra veckan led Pingvin lite av en del avstängningar men eftersom vi har en stor trupp så fanns det avbytare som också hoppade in och gjorde bra ifrån sig så det spetsar till laguttagningen lite inför helgens match. Det är två lag som vill vara offensiva så det kan nog bli en rolig match att titta på. I Lördagens match lyckades Pingvin hålla disciplinen på rätt nivå och gör man det imorgon också så tror jag Pingvin blir svårslagna. Pingvin har haft en stark klunga i år och kommer nog även i denna matchen att ha det övertaget. Enköpings backlinje ser vass ut så det blir nog nyckeln att få stopp på dem. Som vanligt har Pingvin visat att man har en stark bänk och kan byta in minst lika bra spelare för att komma in och avgöra.

Så med vissa nyckelspelare tillbaka så tror jag på Pingvin vinst med bonuspoäng (dvs fyra gjorda försök eller fler)

I andra matchen möter Exiles Trojan och här tror jag att vi kommer att få se ett revanschsuget Exiles som vill plocka bonuspoäng så här kommer det nog att bli åka av och en press mot Trojan direkt. Skulle Trojan orka stå emot pressen ett tag så kanske de kan skrälla men jag tror Exiles blir en för tuff uppgift för dem. Så Exiles vinner med bonuspoäng i denna matchen.

Naturligtvis går det att se på Staylive!

http://www.staylive.io/superallsvenskanplay

1 kommentar: