Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

fredag 23 september 2022

Inför matchen imorgon

 Imorgon spelas omgång 10 av SuperAllsvenskan och Pingvin skall möta Trojan på "hemmaplan" i Gylle.

Var på Pingvins träning igår och det var många på plats, många som såg sugna ut och det var en härlig stämning på plan. Jag kom på mig själv med att stå och småskratta och le åt saker på planen. Stämningen var energisk men otroligt positiv och full av små komiska inslag. Att det dessutom visades upp prov på bra spel och skärpa i övningarna gjorde inte det sämre.

Jag tror Trojan kommer få det riktigt tufft imorgon mot ett starkt Pingvin som verkar spelat ihop sig väl både i matcher och på träningarna. Pingvin har dessutom en riktigt stark bänk. 

Pingvins klunga kommer att dominera imorgon och skapa mycket bra underlag för anfallsrugby och många försök. Jag tror att Pingvin kommer att vinna med bonuspoäng imorgon och skapa tryck på både Exiles och Enköping inför de sista två omgångarna.

Lite byte i Pingvins backlinje inför denna matchen men med riktigt intressanta kombinationer. En ynnest Pingvin haft i år att faktiskt kunna möblera om och coacha laget inför varje match då man har en stor trupp, vilket behövs i SuperAllsvenskan. Pingvin kommer att vilja vinna med bonuspoäng imorgon för att skapa möjlighet att avgöra serien på hemmaplan mot Exiles i nästa omgång.

Skall bli roligt att se vad kombinationen Erik och Sigge kan göra tillsammans som 9:a och 10:a då de spelat mycket ihop sedan barnsben. Sen utanför i centerkombinationen med Vazha och Vano som är två väldigt offensiva centrar med både spelsinne och kraft. Sen är det inte fy skam att ha "världens snabbaste dansk" på kanten och en liten comeback på andra kanten i Noel som varit iväg lite under andra hälften av säsongen. Sist men inte minst så känns det tryggt att ha Alfred längst bak som kan hålla koll på ungtupparna :)

Sen har vi ju fantastiska avbytare på bänken som tex "Håkan" med en enorm kraft i sina sparkar.

Tillbaka till klungan så är det roligt att se Dr Levan starta och se vad han kan göra i sin start. Men det är en stark klunga med många tongivande spelare och en sund konkurrens om platserna. Tänk att ha  spelare som Hjalmar och Panda som finishers! Våra unga spelare har fått en säsong till under bältet och axlar mer och mer sina roller och kliver upp ytterligare ett steg. Årets comeback måste ändå Natti vara som spräckte käken i första matchen mot Exiles men som nu är tillbaka i laget hungrigare än någonsin! Värvningen av Anton P inför säsongen har visat sig vara väldigt lyckat, en väldigt duktig spelare men också en väldigt trevlig människa sidan om planen!

I den andra matchen mellan Exiles och Enköping så står mycket på spel och jag vet inte om Exiles kan hitta tillbaka till sitt spel de hade tidigare på säsongen för de senaste matcherna har det inte sett lika stabilt ut. Enköping har visat en stark form efter sommaren men har ibland svårt att få bollen över linjen och tar mycket poäng genom sparkar. Det blir med all säkerhet en jämn drabbning och kan sluta på båda hållen. Lagen hade behövt vinnande bonuspoäng för att haka på Pingvin men det tror jag inte det blir men mer troligt förlorar bonuspoäng då det lär bli jämnt. Skall bli spännande att se laguppställningarna. Detta är något samtliga lag i SuperAllsvenskan måste bli bättre på att publicera sina laguppställningar i tid. Det började hyfsat på våren med lagen ute på Torsdagen men har under säsongen mer och mer glidit så nu är det Fredagen som gäller och ibland inte alls.... För de intresserade så borde lagen publiceras på Torsdagskvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar