Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 1 september 2022

Matchhelg igen

 I helgen är det dags för Skånelaget att möta tufft motstånd i Göteborg, det kan bli en spännande match men jag tror Skånelaget tar hem den segern i slutändan. Skånelaget har ett lag med starka viljor och individuell skicklighet som kan få bägaren att rinna över till deras fördel. Spelar de som ett lag ihop så kommer det att öppna sig möjligheter för deras duktiga spelare att avgöra.

Det är också dags för Pingvin att bege sig till sin andra bortamatch mot Exiles i Stockholm. Även detta blir en tuff match. Pingvin som var pinsamt dåliga i Enköping och sen precis klara sig mot Trojan behöver ändra på något. De senaste matcherna har inte varit roliga att titta på som Pingvin supporter. Frågan blir väl då om de kan ändra på det till denna matchen. Mycket talar för att Exiles tar hem detta då Pingvin nu är inne på sin fjärde raka bortamatch och det sliter sen har det också varit en del rotation i laget och vad jag förstått en del förkylningar och mindre skador. Kan bli tufft för Pingvin i Stockholm. Hoppas att de iallafall kan begränsa poängen och knipa ett bonuspoäng med sig hem det kan vara viktigt i slutet av säsongen. Tyvärr inte så hoppfull inför mötet mot Exiles för Pingvins del då det inte sett så bra ut i de sista matcherna. Pingvinarna har sett yrvakna ut och precis som att de inte har varit beredda på att vara på plan.

Andra matchen i SuperAllsvenskan är mellan Enköping och Trojan och den matchen beror helt och hållet egentligen på vilket lag Trojan har den dagen. De spelade suveränt mot Exiles i första halvlek, de var duktiga mot Pingvin men oftast kanske de inte håller hela matchen när bänken kommer in men de har potential att slå vilket lag som helst i SuperAllsvenskan. Så om Trojan spelar sitt bästa lag och de klarar sig undan skador mm så kan de bjuda upp till en lustig dans mot Enköping. Enköping har visat en bra form även om det inte räckte mot Exiles sist. Tror det blir en jämn match.

Dessa matcherna kan vara väldigt viktiga i tabellen beroende på vem som vinner. Skulle Exiles vinna går de upp i ledningen men inte med mycket. Vinner Trojan tappar Enköping i racet. Vinner Pingvin så drar de ifrån i toppen. Det är det som är det roliga med årets SuperAllsvenska det är oerhört jämnt och inget är över än och allt kan hända fortfarande

Ser redan fram emot den 10/9 då det blir en riktigt kul rugbydag i Gylle med både dam och herrmatch och fest efteråt. Och då kanske det vänder igen för Pingvins herrar med tre raka hemmamatcher

Som vanligt streamas helgens herrmatch via staylive men nu med egen domän http://www.superallsvenskanplay.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar