Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 30 juni 2016

Intressant men hur och varför?

Såg denna nyhet igår på förbundets sida och blev först glad och tyckte det var roligt och spännande men det förbyttes snabbt mot frågor och undran. Väldigt glad att se Ross och Dave involverade.

Här är artikeln:

Nu startar vi ett nytt landslag! P18 7-manna landslag

2016-06-29 19:05
Det är med stor glädje som SRF meddelar att vi nu också satsar på ett P18 7-manna landslag. Första utmaningen blir att landslaget ska delta i årets EM Trophy i Ungern den 17-18 september.
  • Uppdaterad: 2016-06-29 22:07

Det är med stor glädje som SRF meddelar att vi nu också satsar på ett P18 7-manna landslag. Svensk rugby får med detta tillskott en komplett uppställning av Dam, Herr, F18 och P18 som tävlar i den nya OS sporten, Rugby 7s. P18 ska försöka följa den lyckade satsningen på F18 och våra framgångsrika herr- och dam landslag.
Genom att engagera oss i en tävling på elit nivå på ungdomssidan blir detta en bra utveckling och samtidigt test av vår förmåga. Det kommer vara en värdefull erfarenhet och ett ovärderligt sätt att få fram framtida seniorspelare på en elit-nivå.
Första utmaningen för det nya P18 landslaget blir vid EM i Ungern den 17-18 September*. SRF är glada att meddela att David Hanley har accepterat att bli Förbundskapten och Ross Watson som assisterande tränare. Detta är en stark landslagsledning med stor erfarenhet av att leda P18 landslag.
För att ta igen att arbetet har startat sent, så har David och Ross redan startat sitt arbete genom att titta på matcher spelare har spelat i den nationella turneringen och matcher på regional nivå i bl.a. Öresundsturneringen och Mälardalen.
Det är kort tid fram till EM så uttagningsprocessen kommer ske i en kombination av läger och träningsmatcher. Detta startar med tester och 7-manna träningspass i samband med helgens XV-manna läger i Enköping*. Därefter kommer spelarna utvärderas i SM helgen där fyra P18 lag ska tävla om SM guld fredag den 8 juli i Norrköping.
Därefter kommer en bruttotrupp tas ut. Spelarna i den ska sedan träna och spela tillsammans med danska lag i Köpenhamn den 13-14 augusti. Därefter blir det ett träningsläger i Stockholm den 3-4 september* och efter den kommer truppen till “Rugby Europe Sevens, Men Under 18” tas ut. Detta innebär att uttagningen är öppen för alla spelare i Sverige fram till dess.
David och Ross kommer ha kontakt med alla P18 klubbtränare under sommaren och spelare som är intresserade av att komma med i truppen ska anmäla intresse här eller kontakta David.Hanley (@rugby.se).
SRF hoppas på bra uppslutning från Svensk Rugby att hjälpa detta nya landslag att snabbt komma igång.
Om ni är intresserade att stödja denna nya satsning så kontakta gärna Nicola.Cramarossa (@rugby.se) eller Patrik.Hillelson (@rugby.se).
* Det utgår en aktivitetsavgift för dessa landslagsaktiviteter, som vi hoppas kan hållas ner genom sponsorsbidrag.

Naturligtvis blir jag undrande kring datumen direkt, det skall tydligen vara ett sammandrag med danska lag den 13-14/8.... Det krockar ju med Trelleborg Rugby Festival, Varför lägga det samma helg???? Skandal??? eller finns det en tanke att försöka göra om även Trelleborgs rugby festival till en 7´s historia precis som med Viking Cup??? Det kan iallafall jag svara på att det lär inte hända så länge jag lever....
Blir också nyfiken på om det är samkört med Danskarna så de vet vad som händer då de också brukar komma till Trelleborg. eller så har man ordnat så vi inte får Danska lag till Trelleborg......
Försöker man döda alla 15-manna U18 turneringar???
Sen hela historien kring nationella samlingar och SM för U18 i 7´s har jag redan skrivit massor om och enligt mig är det inte nationellt eller SM överhuvudtaget när det inte har beretts alla möjligheter eller ingen info överhuvudtaget. Men tänker inte börja denna tråden igen då jag bara varvar upp då....
Sen att det helt plötsligt dyker upp 7´s träningspass på lansdlagssamlingen i helgen är helt nytt och det kanske hade gjort att vissa spelare hade sökt sig dit då man kanske är mer 7´s än 15´s men nu inte kan vara med där heller..... Var FAAAAN är informationen. Man kan inte bara häva ur sig saker en vecka innan och tro att alla är på.
Och sen har man ett träningsläger kvar som naturligtvis är i Stockholm då inga sydmänniskor har haft en möjlighet att vara med så räcker det att placera det i Stockholm för alla lär ju komma därifrån ändå eftersom de andra har varken fått chansen eller har tappat suget då man inte får veta något under året som gått.

Sen blir jag ju väldigt undrande hur man skall lösa detta ekonomiskt. Vet att det redan diskuterats kring ekonomin och de landslag vi har och att förbundet precis hämtat sig ur en djup ekonomisk kris. Innebär detta att allt som rör U18 7´s får bekostas av spelarna själva? dvs det blir inte lika för alla.... helt plötsligt så är inte rugby en sport för alla....
Skall man tex åka till Stockholm ett par helger varje år med resor och boende och sen ev en utlandsresa utöver det som skall bekostas själv och detta är utöver klubbens/idrottens övriga resor och kostnader....
Detta kommer att bli ytterliggare en faktor som gör att inte alla ställer upp och att man mycket väl tappar de bästa. med andra ord ett landslag bestående av enbart de som har råd eller bor på "rätt" ställe.
I mina ögon är detta inte ett sätt att göra det lätt för varken klubbar eller spelare att ha en bra uppslutning kring detta. Hur skall tex spelare och ledare mfl i Pingvin göra den 13-14/8 jo det vet jag vad de väljer och det är vår egen turnering. Pingvin kan inte gå in och "sponsra" enskilda spelare.
Mycket trist..... precis kommit ur en trist situation kring Viking Cup och nu landar vi i detta...
Varför har man inte diskuterat detta med klubbarna och låtit oss vara med i planeringen eller diskussionerna. Mycket av detta jag skriver om har vi vetat väldigt länge.
Blir bara trött på Svensk Rugby...................................................................................................................................................................................................................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar