I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.

tisdag 7 juni 2016

Trelleborgs allehanda 7/6

Pingvin tog psykologisk seger

Rugby ,
Pingvin tog säsongens andra seger när man besegrade Södertälje med 29–14 på Pilevallen. Segern ger trelleborgarna ett mentalt övertag mot konkurrenten som de besegrade i SM-semifinalen förra året.

Pingvin–Södertälje 29–14 (3–7)

När Stockholm Exiles alltjämnt är det bästa laget i Sverige är Södertälje en stor konkurrent för Pingvin ifall trelleborgarna vill nå en ny SM-final. Därför var segern på Pilevallen mentalt viktig.
– Det var en viktig vinst, och psykologiskt viktig också eftersom vi möter dem nästa helg igen, säger Lars Tunestål.
Södertälje besegrade Pingvin på Pilevallen i serien förra året. Nu var det Pingvin som styrde matchen.
  • – Vi borde ha gjort fler poäng i första halvlek men vi förvaltade inte våra chanser, säger Lars Tunestål.
    Pingvin var i underläge med 3–7 i paus men i andra halvlek höjde sig hemmalaget.
    – Då gör vi de poängen vi behövde. Vi för hela matchen tycker jag, säger Lars Tunestål.
    Matthew Keene och James Campbell stod för starka insatser i hemmalaget men det var främst en laginsats.
    En styrka för Pingvin mot Södertälje är också bredden.
    – Den stora skillnaden är att vi har en bättre bänk än vad de har. När vi byter blev vi till och med bättre till skillnad från dem, säger lagledaren Mikael Eriksson.
    Pingvin har nu inlett serien med två segrar och en förlust. Lars Tunestål tycker att Pingvin har förutsättningar för att göra en bättre säsong jämfört med förra året.
    – När spelet klaffar är vi bättre spelmässigt i år. Men vi har fortfarande lite att jobba på, men idén finns där och den är bättre än förra året, säger han.
    På lördag väntar Södertälje på bortaplan.