Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 2 augusti 2021

7´s, Pingvin, Sm Guld, Landslag?

 Nu börjar även jag smälta att våra fantastiska pingvintjejer tog hem guldet i 7´s. Men tankarna vandrar vidare och börjar fundera på en hel massa kring detta. 2019 Vann Pingvin SM-Guld i 7´s för damerna, 2020 ställde Pingvin inte upp pga Corona, 2021 Ställer de upp igen och vinner SM-Guld. Det är oerhört starkt att komma tillbaka och vinna detta. Men så vet jag också hur hårt de tränar och hur mycket de ställer upp för varandra. Så en en gång Stort Grattis och bra jobbat Tjejer!

Men hur kommer det sig då att inga Pingvin damer har fått en plats i Landslaget i 7´s?  Jag vet inte och förstår inte. På ett ordförandemöte så hörde jag förbundskaptenen yttrar sig något kring att det fanns jätteduktiga tjejer i Pingvin men de kanske inte tränade tillräckligt eller var beredda på att träna tillräckligt. Jag kollade naturligtvis detta och en del av våra tjejer tränar ca 12-14 pass i veckan vilket i mina ögon torde vara ganska mycket. Sen undrar jag då också är det bara träning som räknas eller skall man kunna spela bra rugby också dvs ha lite talang? Det är lätt att detta verkar mer som att det är viktigt att ta en viss vikt i bänkpress eller klara något fystest bäst än att kunna spela rugby. I mina ögon visar pingvintjejerna en enorm vilja, talang och spelsinne. Jag förstår inte att de inte har blivit uttagna eller ens frågade om de vill. Visst vet jag att man ibland behöver hålla i en långsiktighet med vissa spelare i ett landslag men man kan ju ändå inte bortse från att dessa tjejer nu vunnit 2 SM-guld och jag ser åtminstone 3-4 st som lätt borde fått chansen och kanske också skulle varit med i ett landslag. I mina ögon skall ju de bästa vara med i landslag. Vad är det då som krävs för att spela i landslaget? kontakter? rätt klubb? inte bo i Trelleborg?  Det dyker upp väldigt många tvivel och tankar i huvudet på en kring detta. När man dessutom hör saker som att man behöver vara en viss storlek eller kunna lyfta en viss tyngd då blir jag lite störd för då är det helt plötsligt inte de bästa som tas ut utan bara de som kanske kan springa snabbast eller lyfta tyngst. För mig helt obegripligt. Det kommer bli spännande att följa detta framöver, har också sett andra som har liknande funderingar som mig.

På Lördag börjar herrallsvenskan och det skall bli oerhört spännande tycker jag, inte för att jag tror att matcherna blir jämna i syd utan för att jag är livrädd att det kanske kommer bli för stora resultat eller i värsta fall WO i vissa matcher. Jag hoppas naturligtvis att jag har fel men jag har haft en dålig känsla kring detta ända sedan det började diskuteras kring detta upplägget. Norrserien däremot verkar kunna bli desto intressantare med flera starka lag. Sedan är det ju som vanligt att vi får se när serien är igång vem som lyckats behålla sina spelare och vilka nya talanger som dykt upp.

1 kommentar:

  1. Mycket bra och intressant fråga. Instämmer och är också intresserad av varför inte vårt svenska landslag har frågat någon av tjejerna i lag Pingvin. Knepigt om det inte är dem bästa som representerar Sweden.

    SvaraRadera