Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

tisdag 14 februari 2017

Exiles hemsida idag

Blir klart nyfiken på vad det är för rykten som det skrivs om med oegentligheter...och hoppas att det inte är något som kan påverka svensk rugby negativt.
Så här står det på Exiles hemsida:

SRF närmar sig årsmötet (avgrunden?)

13 Feb 2017
Svenska Rugbyförbundet (SRF) har ett styrelsemöte i helgen, kanske det sista före årsmötet i mars. Det som kännetecknat SRFs verksamhet under ledning av ordförande Madeleine Lahti har varit att ett absolut minimum av information tillhandahållits rugbysverige. Detta gäller inte minst ekonomiska frågor där det för närvarande cirkulerar rykten om ohederlighet och inkompetens hos ordförande och andra som är mycket alarmerande. Sådana rykten är naturligtvis en följd av att styrelsen inte svarar på frågor eller redovisar information.

Inför säsongen 2017 väntar vi fortfarande på ett schemalagt seriesystem och en budget, inte minst resurstilldelning till de många landslagen. Strategin tycks vara att lägga ut ansvaret för landslagen till intresserade utanför styrelsen. Dessa får minimal resurstilldelning, i synnerhet till herrarna, och klarar de inte egen inkomstgenerering då genomförs inte hela programmet. Men det kan inte vara styrelsens fel, utan de som tagit på sig ansvaret att dra in 100.000-tals kronor!
Här är några aktuella fakta inför styrelse- och årsmötet. 

Svenska rugbyförbundets styrelse (SRF) samt anställda
Madeleine Lahti, ordförande, ett år kvar (Enköping)
Cecilia Lundin, kassör, avgår om en månad
Per Gjörloff, vice-ordförande, avgick under säsongen
Niklas Hammarstedt, ett år kvar (Berserkers)
Patrick Hillelson, avgår om en månad
Viktoria Svangren, står till förfogande, (Berserkers)
Ivan Vitus, ett år kvar (Uddevalla)
Jean Jacques Zander, står till förfogande (Attila, oberoende)
Mike Carruthers, avgår om en månad
--------------------------------------------------------------------------
Anna Antonsson jobbar c:a 15 timmar i veckan på kansliet.

Den nyanställde utvecklingsansvarige Nicola Cramarossa är uppsagd.

Tjänsten som förbundets generalsekreterare är vakant.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Det kan vara intressant att notera hur det gick för de klubbar som är representerade I styrelsen och som finns kvar eller star till förfogande 2017.:

Enköping dam spelade 4 matcher i enda serien, lämnade 1 w.o., kom näst sist
Berserkers herr spelade 6 matcher i lägsta serien, kom sist
Berserkers dam spelade 4 matcher I enda serien, lämnade 1 w.o., kom sist
Uddevalla herr spelade inga seriematcher
Attila herr spelade I lägsta serien, spelade 5 matcher lämnade 1 w.o. kom femma av 7

Vill inte såra klubbar som Berserkers som trots allt gör framsteg men det är ganska lätt att förstå varför styrelsens intresse för seriespel är obefintligt.

Det kan också noteras att ingen klubb som representeras i styrelsen, med undantag för ordförandes Enköping, har några spelare som är i närheten av att representera Sverige I någon landskamp. Det kan också vara en förklaring till varför SRF totalt sett visar ett svalt intresse för resulttilldelning till landslagen, möjligtvis med undantag för damerna som får en oproportionerlig andel av resurserna.

Behandlingen av nyanställde Cramarossa är en skandal och kommer rimligtvis att innebära att en kraftig kompensation kommer att utgå.

Som framgår av personalredogörelsen ovan har SRF snart inga resurser eller kompetens inom centrala administrative uppgifter. Nya kommer att utses vid årsmötet men kommer de att prestera någonting eller kommer de att sitta av sin mandatperiod samtidigt som ordförande fortsätter att härja fritt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar