Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 20 februari 2017

Go Ystad!!!

Hoppas det lyckas för det hade varit roligt med fler lag/klubbar i Skåne!

http://24ystad.se/2017/02/18/eldsjalarna-kampar-for-ett-rugbylag-i-ystad-lite-manligare/

Eldsjälarna kämpar för ett rugbylag i Ystad: ”Lite manligare”

 
Ystad finns representerade i amerikansk fotboll men staden saknar ett rugbylag. Efter flera års kamp närmar sig nu staden att äntligen få ett lag.
Gabriel Almlöf
KL.19:26, 18 FEBRUARI, 2017
Eldsjälarna kämpar för ett rugbylag i Ystad: ”Lite manligare”
Tränaren Samuel Ahlbeck drömmer om ett Rugbylag i Ystad Foto: Gabriel Almlöf/Pixabay
Det handlar inte om någon elitnivå utan om ett frö till en satsning mot ett lag. Bakom initiativet står Paul Berg som länge har kämpat för att utveckla sporten, tillsammans med nye tränaren Samuel Ahlbeck.
– Jag kom in i det här projektet ganska sent, men jag sa ja direkt. Det är en jätteliten sport i Sverige men jag vill vara med och utveckla den, säger Samuel Ahlbeck.
Han har själv hållt på med sporten sedan nio års ålder och spelar till vardags i Malmös rugbylag. Hur många som kan tänka sig att börja med rugby i Ystad vet de inte i nuläget, men förhoppningen är att många ska få upp ögonen.
– Det är en sport som alla kan spela. Många tänker att det är en aggressiv sport där man måste vara stor och stark, så är det absolut inte. Vi har många spelare som är långa och korta. Det spelar ingen roll hur man ser ut, det finns en position för alla, säger Samuel Ahlbeck.
De som ändå har varit intresserade har vänt sig till Trelleborg och laget Pingvin. För den som vill hålla på med liknande sport i Ystad har det Amerikanska Fotbollslaget Ytown Rockets varit det enda alternativet. Men det är en stor skillnad mellan sporterna menar Ahlbeck.
 Nu ska man inte försöka trampa någon på tårna. Men Rugby går snabbare och är roligare att kolla på. I Amerikansk Fotboll är det många pauser, här löper spelet på hela tiden. Vi har inga skydd, så det är lite manligare, eller kvinnligare beroende på hur man ser det, säger han med ett skratt.
rugby-673461_1280
Den första träningen sker på söndagen den 26 februari klockan 14 på Norreportskolan. Förhoppningen är att få ett 30-tal personer att börja med rugby, och är öppet för både herrar och damer. Om tillräckligt många är intresserade finns det planer för matcher mot bland annat Samuel Ahlbecks Malmö.
Idag är Sverige rankade 57:a i världen, men många vill se på rugby på VM och OS. Inte minst för att se den numera virala Haka-dansen från Nya Zeelands lag. Men om det lockar, så kan Ystad ställa upp.
– Vi kanske får lära oss en Ystads-haka, säger Samuel Ahlbeck med ett leende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar