Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

fredag 30 september 2016

Artikel från tidningen


Pingvin tror på det omöjliga

RUGBY 
Niclas Eriksson och James Campbell går ut till den sista träningen inför lördagens final. Med hjälp av hemmapubliken hoppas trelleborgarna på ett SM-guld.

Stockholm Exiles har hittills varit för bra för Pingvin. Men till lördagens SM-final på Pilevallen tror ändå spelarna på att det är fullt möjligt att ta SM-guld i år.

– Vi har en stark lagmoral, det har inte Exiles, säger Andreas Persson, som var med när Pingvin vann finalen 2003.

Stockholm Exiles har varit en dominant i svensk rugby under 2000-talet. Klubben har varit i final varje år sedan 2001 och har vunnit nio guld sedan dess, varav de fyra senaste åren.

Pingvin har inte vunnit ett SM-guld sedan 2003. Det var också senaste gången trelleborgarna besegrade stockholmarna.

– Det kommer att bli jättetufft, men det är klart att vi kan vinna. Vi har en stark lagmoral och en stark laganda, det har inte Exiles, säger Andreas Persson.

  • Han är en av tre spelare i dagens lag som var med och besegrade stockholmarna i finalen 2003. Alla tre, Andreas Persson, Niclas Eriksson och Ercan Aytoglu gör sin sista säsong och därmed sin sista hemmamatch på lördag.

    – Jag är 35 år nu så det får räcka. Men jag vill avsluta med ett SM-guld, säger Andreas Persson.

    – Jag har inte tid mer, familjen måste gå först. Jag hoppas att jag inte ska behöva göra comeback igen, skrattar Niclas Eriksson, som har lagt av en gång men gjort comeback denna säsong.

    De drömmer nu om att avsluta med ett SM-guld, trots att det är Exiles på andra sidan.

    Men hur besegrar man Exiles?

    – Vi ska hålla i denna, bollen, säger Andreas Persson, och håller upp den ovala bollen framför sitt ansikte.

    – Sedan är det viktigt att behålla lugnet hela tiden, att tackla hårt och vara aggressiva. Sedan är det vår hemmaplan. Vi har Sveriges bästa rugbypublik och det kommer hjälpa oss, fortsätter Persson.

    Tränaren Mark Stacey var spelare även han 2003 men missade finalen på grund av skada. Han gör nu sin elfte SM-final, inräknat både som spelare och tränare.

    Han är övertygad om att Pingvin kan besegra "omöjliga" Exiles.

    – Det kommer att bli tufft men vi ska vinna. Vi är lika bra som dem men det handlar om att spela som ett lag. Håller spelarna sig till vår matchplan ska vi vinna. De gånger i år som vi spelat sämre har det berott på att vi inte följt vår matchplan. Nu är det upp till spelarna, säger Mark Stacey.

    – Det handlar om att vi måste tro på det. Spelarna måste tro på vår matchplan och tro på att vi kan vinna, då kan vi vinna, fyller tränarkollegan Tom Tamanivalu in.

    – Vi har inget att förlora. Dessutom har vi hjälp av Sveriges bästa rugbypublik. Den är fantastisk bra, säger Mark Stacey.

    Förra året vann Exiles första finalmatchen på Pilevallen med 20–0 och sedan med 24–7 på hemmaplan. I årets allsvenska vann Exiles med 53–12 på Pilevallen men bara med 26–12 i Stockholm.

    Att Pingvin närmat sig för varje match gör att spelarna ändå tror på sig själva inför lördagens första SM-final. 

    Spelaren André Eriksson är fylld av självförtroende inför finalmatchen.

    – Allt handlar om vilja. Sedan har vi fortfarande inte nått vår nivå. Vi är bättre än vad vi visat denna säsong. Kan vi få det att klaffa på lördag kan vi vinna, säger André Eriksson.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar