Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 23 januari 2017

Viasats sändningar av Six nations

Här är direkt taget från Viasats hemsida kring hur de sänder Six Nations

Så sänds Six Nations i rugby

Av Fredrik S. Johansson
Viaplay, TV3 Sport HD och Viasat Sport/HD sänder årets Six Nations i rugby, 4 februari–18 mars.
Det prestigefyllda mästerskapet brukar benämnas världens äldsta landslagsturnering.
– Vi är det naturliga hemmet för rugby i Sverige. Efter fyra raka VM, ett OS och fjolårets Six Nations så känns det väldigt fint att fortsätta vår satsning över 2017, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Dela artikel

Den första upplagan av ursprungsturneringen spelades redan 1883 mellan England, Irland, Wales och Skottland. 1910 anslöt Frankrike, och 2000 fick turneringen sitt nuvarande namn Six Nations i och med Italiens inträde. 
– Man brukar dela in rugbyvärlden i det södra och norra halvklotet, och det här är tveklöst det största som händer på den norra halvan förutom VM vart fjärde år. När England  möter Skottland eller Irland möter Wales pratar vi om Finnkampen gånger tio. Det finns en enorm historia och prestige lagen och länderna emellan, säger MTG Sports rugbyexpert Hamish Mabon.
Förutom slutsegern står ytterligare ett antal utmärkelser och troféer på spel. Som till exempel ”Grand Slam” till det lag som lyckas vinna samtliga matcher. Och skulle någon av de fyra ursprungliga ”Home Nations” besegra de övriga tre erövrar de ”The Triple Crown Trophy”. Laget som slutar sist ”föräras” träskeden.
Alla lag möter varandra en gång i en rak serie. Samtliga lag får chansen att spela inför sin hemmapublik minst två gånger, där hemmafördel länderna emellan infaller vartannat år.
– Med sina 300 000 licensierade spelare är England favoriter, medan Frankrike har förutsättningar att vara det. Men fransmännen har en unik förmåga att implodera och inte få ut det mesta av sitt material på grund av diverse schismer, säger Mabon.

Två nationer som aldrig vunnit

Regerande mästaren England har flest slutsegrar med 27 stycken, tätt följd av Wales på 26. Sedan turneringen bytte namn till Six Nations är det endast Italien och Skottland som ännu inte vunnit.
Viaplay sänder samtliga matcher från årets upplaga, medan TV3 Sport HD samt Viasat Sport/HD parallellsänder ett urval av dessa. Definitivt sändningsschema färdigställs närmare turneringen. 
– Det finns en entusiastisk och väldigt kunnig rugbypublik i Sverige. Jag hoppas och tror att stora delar av vår NFL-publik flyter vidare in i rugbysäsongen nu när den avslutas, trots att det är helt olika sporter så är det idrotter som mår bra av att växeldra varandra, säger Per Nunstedt.

Spelschema Six Nations

Lördag 4 februari:
15.15: Skottland–Irland, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh
17.40: England–Frankrike, Twickenham Stadium, London
Söndag 5 februari:
14.50: Italien–Wales, Stadio Olimpico, Rom
Lördag 11februari:
15.15: Italien–Irland, Stadio Olimpico, Rom
17.40: Wales–England, Principality Stadium, Cardiff
Söndag 12 februari:
15.50: Frankrike–Skottland, Stade de France, Paris
Lördag 25 februari:
15.15: Skottland–Wales, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh
17.40: Irland–Frankrike, Aviva Stadium, Dublin
Söndag 26 februari:
15.50: England–Italien, Twickenham Stadium, London
Fredag 10 mars:
20.55: Wales–Irland, Principality Stadium, Cardiff
Lördag 11 mars:
14.20: Italien–Frankrike, Stadio Olimpico, Rom
16.50: England–Skottland, Twickenham Stadium, London
Lördag18 mars:
13.20: Skottland–Italien, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh
15.35: Frankrike–Wales, Stade de France, Paris
17.50: Irland–England, Aviva Stadium, Dublin
Viaplay direktsänder samtliga matcher med 48 timmars reprisfunktion. Ett urval av matcherna parallellsänds på TV3 Sport HD eller Viasat Sport/HD. För uppdaterade tablåer se viasatsport.se/tv-guide.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar