Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 25 juni 2015

VIAPLAY SÄNDER ALLT från RWC 2015

Fick precis detta i min mailkorg!!!! överlycklig!!!!!! Tack Viasat!

PRESSMEDDELANDE VIASAT SPORT
Stockholm 25 juni 2015
 
VIAPLAY SÄNDER ALLT
FRÅN RUGBY-VM 2015
 
20 lag som möts i 44 matcher på 13 arenor under 48 dagar. Viaplay kommer att sända allt från Rugby-VM i England 2015 som lovar att slå sportens alla publikrekord.
– Det blir det fjärde raka Rugby-VM:et som vi sänder i Viasats kanaler. Det är fantastiska mästerskap, och så brutalt tuffa att det till och med gör ont att uttala sig om dem, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

 
Intresset för rugby-VM är på kokpunkten i England. Över 500 000 rugbyfans från hela världen beräknas invadera landet under turneringen som samlar världens 20 bästa lag. VM-organisationen informerade nyligen att över två miljoner biljetter redan sålts.
VM-premiären spelas den 18 september, på Twickenham Stadium i London, mellan värdlandet och Fiji.
– Viaplay kommer att sända precis allt från VM och vi kommer även att visa ett brett urval av matcher i Viasat Sport/HD. Med oss kan tittarna alltså följa all dramatik, säger Per Nunstedt.
Senast England vann VM var 2003 då de besegrade värdnationen Australien i en rysarfinal. Nu hoppas och tror de engelska fansen att det ska vara dags igen. Men favoritskapet bör landa hos regerande världsmästarna Nya Zeeland som dessutom är etta på den senaste världsrankingen, före Sydafrika. Där efter följer Irland, England, Wales och Australien.
Rugby-VM avgjordes första gången 1987 och spelas sedan dess med fyra års intervall. Vinnarna får lyfta William Webb Ellis pokal, döpt efter skolpojken på Rugby School i England som enligt myten plockade upp en boll med händerna under en fotbollsmatch och därmed skapade sporten.
 
”Slår ut allt annat”
– Det är ett mästerskap som växer på bred front, och till OS i Rio så är till exempel sju manna-rugbyn en av de nya disciplinerna. Men det här är ett 15 manna-VM och slår givetvis ut allt annat i rugbyvärlden, säger Per Nunstedt.
VM kommenteras av bland andra Hamish Mabon, tidigare VM-kommentator i rugby men också flitigt förekommande i TV10:s och Viasats NFL-sändningar.
Madeleine Lahti, ordförande i Svenska Rugbyförbundet:
– Det är en fantastisk nyhet att svenska folket genom Viasat Sport och Viaplay nu får chansen att uppleva rugby hemma från TV-soffan. Rugby-VM är ett av världens största idrottsevenemang och en storslagen manifestation av sporten.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Per Nunstedt, sportchef Viasat
Mobil: 070-825 14 31070-825 14 31
 
Fredrik S Johansson, presschef Viasat Sport
Mobil: 073-699 23 18073-699 23 18
 
Viasat Sverige är en del av den internationella mediekoncernen Modern Times Group (MTG), med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-TV, betal-TV, radio och TV-produktion. MTGs Viasat Broadcasting sänder fri- och betal-TV via egen satellitplattform och tredjepartsnätverk, samt distribuerar TV-innehåll över internet. MTG är också den största ägaren av CTC Media, Rysslands största oberoende TV-bolag. Modern Times Group är ett tillväxtföretag och är noterat på Nasdaq OMX i Stockholm. För mer information, gå in på www.mtg.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar