Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

tisdag 9 februari 2016

Lite blandat på en tisdagsmorgon

Igår hade vi en suverän dopingföreläsning från Skåneidrotten och till min glädje var det ca 70 personer där och lyssnade. Tror en del fick sig en tankeställare men även nyttigt för tränare och styrelse hur vi skall agera. Rugbyn måste bli mer professionell även på detta område!

I helgen har det varit föreningskonferens för Svenska Rugbyförbundet men ganska lite har kommit fram än så länge från helgen men veckan är ung fortfarande...
En sak som kommit fram är att David Hanley skall sluta som Utvecklingsansvarig på Förbundet. Frågan är ju nu vem som kommer efter.... och kanske en fråga var han/hon är placerad?
Vem orkar ta tag och göra det ganska tunga arbete som David har gjort och utveckla det.
I mina ögon borde man jaga mer pengar på förbundet och mer projekt så att man kunde ha en tävlingsansvarig som är anställd och en utvecklingsansvarig då borde man kunnat få lite fart i verksamheten.

Det diskuterades tydligen också om regionslag för U21. Lite tveksam är jag (positiv i grunden då vi behöver fler matcher) då jag tror att regionerna måste vara mycket starkare än de är idag för att kunna administrera och upprätthålla ett fungerande regionslag. Kanske så att regionerna måste ha varsin tränare/konsulent innan man kan sjösätta såna här planer.

Tydligen diskuterades också från flera håll om att man vill ha en SM-final på ett fast ställe någonstans liknande bandyn. I det läget som vi är i nu tycker jag det är helt vansinnigt...
I SM-finalen i höstas hade vi ca 600-700 åskådare i Trelleborg vilket blev en väldigt fin inramning och ett tillskott i kassan. I Stockholm på den andra SM-finalen har jag hört att det var mellan 50-100 personer varav ca 30 personer från Pingvin. Vad är det man tror sig kunna uppnå med att spela en final på ett fast ställe??
Nån säger tv kan man ha, men det kan man väl ha i Trelleborg och Stockholm också... Ishockeyn spelar man bäst av 7 matcher...
Några pratar om att gynna någon ort där rugbyn behöver växa och intresset skulle växa men vi som redan har ett intresse i vår stad skall vi döda det??? Skall vi ha en TV-sändning på en plats med 50 åskådare när vi istället kan ha en med 600-700 åskådare(om Pingvin kommer till SM-final :) ) där vi dessutom har ett arrangemang runtomkring med förmatcher, grill, bar, försäljning, sponsoraktiviteter mm
Hoppas att de som skall besluta om detta tittar på lite fakta och siffror och faktiskt låter de klubbar det berör ha kvar sina hemmamatcher i SM-slutspelet så att de kan göra någonting av det på hemmaplan och få den uppmärksamhet de är berättigade till och förtjänat. Annars får de väl helt enkelt lägga SM-finalen till Trelleborg varje år nu när vi dessutom har pågatåg! ;)

På FB har det blivit en liten diskussion kring varför det inte talas mer om hur vi skall ta tillvara de 18-19 åringar som spelat landslag och som tyvärr ofta slutar. Finns nog inget lätt svar på den frågan men dock väldigt viktigt att belysa för det räcker egentligen med att man klarar av att behålla ytterliggare 10-20% inom rugbyn för att det skall vitalisera många lag. Vi får dock inte glömma att i den åldern flyttar många, många får kanske sina första seriösa förhållanden mm Mycket händer och samtidigt är man kanske i den fasen att man måste hålla i sina träningar och ge ännu mer för att ha en chans inom seniorrugbyn. man har spelat 20-30 matcher och helt plötsligt skall man träna som en idiot för att spela ca 10 matcher på en säsong. Och övergången är kanske inte alltid så lätt när man kommer från en omgivning där man varit "stjärna" och helt plötsligt hamnar man längst ner i hackordningen. Dessutom kanske man själv måste anpassa sig då det seniorlag spelar och tränar annorlunda än man gjort i sitt tidigare lag(oavsett om det är i klubben eller det är i landslag). Man kanske dessutom inte har något Seniorlag i sin egen klubb att gå till och bli utmanad utan måste börja om i en annan klubb... Som sagt tror det finns väldigt många orsaker till detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar