Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

torsdag 17 september 2015

Pressinfo!!!!!

PRESSINFO VIASAT SPORT
Stockholm 17 september 2015
 
VIAPLAY, VIASAT 16 HD, VIASAT SPORT/HD: RUGBY-VM, PREMIÄR
Fredag den 18/9 kl. 20.00
 
RUGBYN KOMMER HEM – ALLT FRÅN VM PÅ VIAPLAY
 
Rugbyn kommer hem till moderlandet, och på Viaplay missar du inte en sekund av ett av världens största idrottsevenemang.  Ett urval av matcher kommer även att visas på Viasat Sport/HD och Viasat HD 16.
— Det här är fjärde gången i rad som vi visar Rugby-VM. Och vi sänder allt, varenda match, på Viaplay. Samtidigt som Viasat Sport visar de stora höjdarna i tv, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.
Ska England lyckas vinna, nu när de har chansen på hemmaplan? Eller ska Nya Zeeland med sin skräckinjagande Haka skrämma hem ytterligare ett guld till ön?
Enligt legenden föddes sporten Rugby på den engelska internatskolan Rugby School 1823 när en elev under en fotbollsmatch tröttnade, plockade upp bollen och började springa med den. 2015 spelas världsmästerskapet i en av världens största sporter på klassisk mark i England. Arenor som Wembley, Twickenham Stadium,  Saint James Park och Elland Road kommer att stå värdar för turneringen som inleds med matchen England-Fiji den 18 september och avslutas den 31 oktober med finalen på Wembley.
 — Det går inte att förklara hur stort rugby-VM är i England just nu. En sport som de uppfunnit, där de alltid varit en stornation med VM-guld 2003 som främsta merit. Hemmaplan och hemmapublik i ryggen, säger Viasat Sports expert Hamish Mabon och fortsätter:
— Skall de äntligen få skölja ut den bittra eftersmaken av finalförlusten mot Australien 1991? Tyvärr är mitt tips att det blir en jobbig turnering för dem. Ett i sammanhanget orutinerat lag, ingen superstjärna som kan bära laget på sina axlar. Se upp mot ett spelsuget Fiji i morgon (fredag).
Hamish Mabon kommer att kommentera matcherna som sänds på Viasat Sport och Viasat 16 HD. De matcher som sänds exklusivt på Viaplay kommer att ha engelsk kommentering. Rugby-VM sägs vara den tredje största sporthändelsen i världen, endast slaget av sommar-OS och fotbolls-VM.
— Till England väntas nära en halv miljon rugbyturister. För att sätta trycket i ett perspektiv så ansökte 650 000 för biljetter till värdnationens match mot Australien. 2,3 miljoner kommer att vara sålda, och det kring ett snittpris som överstiger fotbolls-VM, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Turneringens största stjärnor, enligt Hamish Mabon
"Sannolikt blir en av dessa tre nyazeeländska spelare turneringens stjärna. Alla tre är veteraner som är legendförklarade i sitt hemland och i rugbykretsar; Richie McCaw, Dan Carter och Sonny Bill Williams. En slug räv, en poängmaskin och en ångvält, alla tre i samma lag – All Blacks."
TV-tider första veckan av rugby-VM
Fredag den 18 september
20.00, Viasat Sport/HD,Viaplay: Öppningsceremoni
20.55, Viasat Sport/HD, Viaplay: England-Fiji
Kommentator: Hamish Mabon
Lördag den 19 september                     
12.55, Viaplay: Tonga - Georgien
15.25, Viaplay: Irland - Kanada
17.40, Viaplay: Sydafrika - Japan
20.55, Viaplay: Frankrike - Italien
Söndag 20 september      
12.55, Viaplay: Samoa - USA
15.25, Viaplay: Wales - Uruguay
17.40, Viaplay: Nya Zeeland - Argentina
Onsdag 23 september      
15.25, Viaplay: Skottland – Japan
17.40, Viaplay: Australien – Fiji
20.55, Viaplay: Frankrike – Rumänien
Torsdag 24 september     
20.55, Viaplay: Nya Zeeland - Namibia
Fredag 25 september       
17.40, Viaplay: Argentina - Georgien
 
För bilder och ytterligare information se Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar