Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 21 mars 2016

Förbundets årsmöte och styrelse

Helt jämn ordförandeomröstning avgjordes genom lottning
2016-03-20 19:41
Förbundsmötet ägde denna gång rum på Renströmmens konferens i Norrköping under lördagen. 2015 skulle avhandlas och nya företrädare för 2016 skulle väljas av medlemmarna. Ordförandeomröstningen blev historiskt jämn där lotten tillslut fick avgöra.

På mötet var 22 föreningar och ett distrikt representerade. Till mötesordförande hade inbjudits Berryl Arvehell från Bågskytteförbundet som är en erfaren mötesordförande och hade dessutom värmt upp med att leda två årsmöten tidigare under veckan. Han ledde mötet med van hand och allt kunde genomföras i god ordning.
Den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Den ekonomiska planen följs och förbundet har nu för första gången på många år har ett eget kapital. Lekmannarevisorn Allan Mabon kunde avfärda de rykten som funnits om att ordförande skulle ha friskrivit en klubb från skulder.
Valet av ordförande skulle bli osedvanligt spännande. Madeleine Lahtis mandatperiod som ordförande gick ut men hon hade dock meddelat att hon kunde tänka sig ställ upp för omval. Valberedningen förordade i sitt förslag en ny kandidat; Hans Nordgren som har tidigare erfarenhet från 90-talet av att vara förbundets ordförande.
Valet skulle avgöras genom sluten omröstning. Efter rösträkning stod det klart att det var helt jämnt 24-24. Förbundsmötet beslutade om en ny röstomgång. Även den slutade 24-24 och då återstår endast lottning. Ett märkligt sätt att utse en ordförande på men enligt stadgarna. Mötesordförande drog lappen med Madeleines namn och hon valdes därmed för en tredje mandatperiod.
De övriga valen blev enligt valberedningens förslag. Viktoria Svangren valdes om som ledamot i styrelsen. Niklas Hammarstedt och Ivan Vitus valdes in som nya ledamöter. Mike Carruthers och Jean-Jacques Zander valdes till ersättare.

Styrelsen består av:
Madeleine Lahti, Ordförande, omval
Cecilia Lundin, kassör
Per Gjörloff, Ledamot
Patrik Hillelson, Ledamot
Viktoria Svangren, ledamot, omval
Niklas Hammarstedt, ledamot, nyval
Ivan Vitus, ledamot, nyval
Mike Carruthers, ersättare, omval
Jean-Jacques Zander, ersättare, omval

Disciplinnämnden består av:
Michael Rowley, Ordförande, nyval
Mikael Stolt, ledamot, omval
Martina Vivlund, ledamot, omval

Valberedningen består av:
Jim Lindfors, ordförande
Robin Klemetz, ledamot
Love Nilsson, ledamot
Per Bengtsson (Ronneby), ersättare

Lekmanna revisorer:
Nils Arvidsson
Allan Mabon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar