Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

onsdag 4 maj 2016

Dagens andra artikel i Trelleborgs Allehanda!

Pingvin lyfter landslaget Rugby ,
Lars Tunestål var en av fyra Pingvinspelare som var med i A-landslaget mot Ukraina.
Lars Tunestål var en av fyra Pingvinspelare som var med i A-landslaget mot Ukraina.
Foto:
Vad vore svensk rugby utan Pingvin? Nio trelleborgsspelare spelade för Sverige i helgen och kommande helg väntar landslagsuppdrag även för Frida Nilsson.
Lars Tunestål, Oscar Larsson, Andreas Persson och Alfred Meitman spelade med seniorlandslaget i Kiev mot Ukraina. Sverige förlorade med 10–23, efter att ha gjort en bra match mot en stark motståndare. Ukraina gjorde sju poäng på övertid.
– Vi kände att vi hade kunnat vinna, det var ett riktigt skitförsök vi släppte till först. Tyvärr är vi inte så samspelta. Vi bor i ett avlångt land och det finns inga pengar för träningsläger. Att vi inte kan träna ihop så mycket gör sig påmint på planen, säger Lars Tunestål.
Detta var näst sista omgången i European Nations Cup. Sverige spelar i den näst högsta divisionen, 1B, men kommer att åka ur till division 2A då blågult inte vunnit någon av de nio matcherna. Om två veckor spelar Sverige sin sista match då Holland väntar på hemmaplan.
  • – Tyvärr har vi ingen kontinuitet i landslaget, många lämnar återbud och vi får inte ihop det bästa laget. Det kan vara bra för oss att börja om i 2A, det blir en liten nystart och vi kan bygga upp en positiv trend istället, för vi är kapabla till mer, säger Lars Tunerstål.
    Fem Pingvinspelare representerade även U18-landslaget i helgen. Mark Malm, Nataniel Cickovski, Martin Ekvall, Linus Ahlgren och Pontus Thornberg var i England och spelade, IRFU Triangular Tournament. Sverige förlorade båda matcherna, det blev 14–34 mot Irish Exiles och 7–24 mot Wales Exiles.
    – Vi spelade ändå bra. Tacklingarna satt där. Detta var första matcherna för oss som lag så vi är ändå nöjda, säger Martin Ekvall, som gjorde ett försök mot Irish Exiles.
    Han, Mark Malm och Pontus Thornberg, som alla är 17 år, gjorde debut i landslaget medan 18-åringarna Nataniel Cickovski och Linus Ahlgren har varit med tidigare.
    – Det var nervöst men sedan är det alltid nervöst att möta brittiska lag. Det är ändå stor skillnad, de är mer tekniska, har mer erfarenhet och så spelar de såklart hårdare också, säger Martin Ekvall, som spelar som kratsare.
    Nästa Pingvinspelare att ta på sig den blågula tröjan är Frida Nilsson. Hon åker på torsdagen till Nancy i Frankrike. Där ska hon spela en stor turnering, Stanislas sevens, med det svenska sjumannalandslaget. Såväl landslag som stora klubblag deltar i turneringen.
    Frida Nilsson var först reserv, men har kallats in i truppen sedan en spelare lämnat återbud.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar