Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 9 maj 2016

Premiären avklarad

En nervös Ordförande vankade av och an i trädgården i Trelleborg då jag inte hade möjlighet att vara i Norrköping. Första matchen och allt ställs på sin spets med det som man planerat och försökt jobba för. Tyvärr i år fick Pingvin inte till någon träningsmatch innan vilket gjorde det ännu mer nervöst.
Väldigt skönt att grabbarna kom hem med en vinst och att rapporterna var entydiga att Trojan var bra. Det bådar gott att vi dels vann men också att det man kännt de senaste 1-2 åren är att serien håller på att bli jämnare och jämnare och fler blir bättre och bättre.
Synd man inte kunde vara med på invigningen av Bollis dvs Trojans nya hemmaarena men förhoppningsvis får man snart nog stifta bekantskap med den :)


Synd att vi inte från Pingvin hade möjlighet att vara med på U18 nationella 7´s spel men vi kan inte åka till Enköping för spel en dag och framförallt inte en Söndag. Det går varken ihop tidsmässigt eller ekonomiskt. Hoppas vi kan spela andra sammandrag på ställen som möjliggör att det faktiskt kan vara en nationell samling och inte enbart en Mälardalsserie till....


Mycket skönt att Säsongen är igång däremot blir jag både arg, frustrerad och förvånad när man läser att matchen mellan Hammarby och Exiles blev inställd pga att de inte bokat planen så den var inte markerad..... Detta får inte hända i Svensk Rugbys högsta serie. Hur skall vi någonsin kunna skapa ett förtroende eller ett intresse om vi beter oss som pajaser. Kan ni tänka er tex MFF komma till sin stadium för match och den inte hade varit markerad???


Vi klubbar inom Svensk Rugbys högsta serie Allsvenskan måste ta vårt ansvar och göra detta så professionellt som möjligt för att öka intresse och nivå på det vi sysslar med. Delar av RugbySverige vill sända matcher live och kanske locka tv mm hur skall det gå om vi agerar på detta viset. Skärpning!!!!
Jag vet att alla kan missa och att det kan bli fel men Svensk rugby har inte råd med sådana missar.
Vi måste öka tempot och attityden även om vi alla är frivilliga. Vi får inte missa sådana saker för det vi tappar i förtroende kostar säkerligen 10 ggr mer att jobba tillbaka.


På Torsdagen hade vi en kvalomgång för herrarnas 7´s Syd hos oss i Trelleborg och Eftersom Pingvin vann förra gången och vi skulel spela match mot Trojan på Lördagen så valde seniorledningen att vila en hel del spelare och istället sätta in juniorer men det visade sig fungera mycket väl då Pingvin återigen vann alla sina matcher i kvalomgången. Tror en del juniorer tog ett steg upp och ville prestera för att visa upp sig och det gjorde de verkligen!


Ett fantastiskt väder i helgen medförde mycket trädgårdsarbete och en något sargad kropp idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar