Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

onsdag 4 maj 2016

Dagens artikel i Trelleborgs Allehanda

Pingvins nyförvärv Matthew McShane tränger sig förbi en Wexiö-spelare i finalen.
Pingvins nyförvärv Matthew McShane tränger sig förbi en Wexiö-spelare i finalen.
Foto:

På torsdagen är det dags för SM-kval i sjumannarugby på Pilevallen igen. Efter Pingvins storsegrar i första kvalet, planerar laget att vila spelare inför lördagens seriepremiär.
För snart två veckor sedan var Pingvin arrangör av det första SM-kvalet i sjumannarugby. Pingvins herrar körde över allt motstånd och vann alla fyra matcherna klart. På torsdagen är det dags för andra omgången i SM-kvalet och Pingvin står på nytt som arrangörer.
Med tanke på storsegrarna förra gången planerar Pingvin att vila spelare, detta med tanke på att det är allsvensk premiär på lördag borta mot Trojan.
– Vi behöver i stort sett bara ställa upp för att gå till SM-finalen med tanke på våra resultat senast. Därför vilar vi nog lite spelare. Vi har en skadefri trupp för tillfället, men vi vill inte ha några skador inför premiären, säger Pingvins landslagsman Lars Tunestål, som själv är en av dem som antagligen står över SM-kvalet.
  • – Det är bra för andra spelare att få lite matchträning också, fortsätter Tunestål.
    Det är bara herrarna som spelar kval på torsdagen. Damerna har inte sin nästa kvalomgång förrän den 15 maj.
    Herrarna spelar totalt tre kvalomgångar och Pingvin är alltså i stort sett redan klara för SM-slutspelet som avgörs den 9 och 10 juli i samband med SM-veckan i Norrköping.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar