Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

tisdag 3 maj 2016

Rolig Artikel i BLT


Direkt från Blekinge Läns Tidning!

Entusiasterna ska väcka liv i rugbyn

KARLSKRONA 
2 bilderEfter många år gör Karlskrona Rugby Club en omstart igen. Efter ett par säsonger i elitserien i början av 2000-talet dog intresset ut, men nu är tanken att det ska göras ett nytt försök.
Efter många år gör Karlskrona Rugby Club en omstart igen. Efter ett par säsonger i elitserien i början av 2000-talet dog intresset ut, men nu är tanken att det ska göras ett nytt försök.
FOTO: 
I början av 2000-talet gjorde Karlskrona Rugby Club två säsonger i elitserien.
2008 gick klubben i dvala.
Nu ska den väckas till liv igen.
Marcus Pedersen, Tobias Lundström och Mattias Eriksson är några av entusiasterna som aldrig riktigt accepterat att rugbysporten förlorade sitt fäste i Karlskrona.
– Vi är några stycken som haft tankar på att starta upp igen i många år, men det har varit frågetecken för hur vi skulle lösa det organisatoriska, säger nyvalde kassören Marcus Pedersen.
På tiden det begav sig var organisationen inte elitseriemässig. De som spelade hade oftast också andra uppdrag i föreningen, typ styrelseuppdrag.
  • Pedersen var själv med som spelare under de två är som Karlskrona Rugby Club fanns med i den högsta serien. Så också Tobias Lundström, nyvald ordförande.
    – Det är lite annat läge den här gången. Vi har chansen att bygga föreningen på nytt. Vi har massor av idéer, men vill skynda långsamt och säkert för att kunna bygga för framtiden.
    Marcus Pedersen vet att det finns ett intresse för rugby i Karlskrona.
    – Det sista vi gjorde som förening 2008 var att anordna en skolturnering på Hästöplanen. Det kom 14 lag. Det var ett jätteintresse och många av dem ville fortsätta eftersom det tyckte att det var roligt, men vi hade inget att erbjuda. Det misstaget vill vi inte göra om.
    Marcus Pedersen, Tobias Lundström och Mattias Eriksson hoppas kunna göra större nytta vid sidan om planen än på planen den här gången.
    – Vi är ett gäng från elitserietiden som vill ta ansvar för att föreningen lever vidare, säger Pedersen.
    Därför kommer Karlskrona Rugby Club att missionera på skolor, på högskolan och på gym för att nå så många som möjligt.
    – Vi vet av erfarenhet att det är bra platser för att nå ut med sitt budskap.
    Svenska Rugbyförbundet har inför den här säsongen planer på att starta upp en 10-mannaserie för nya lag, men Karlskrona Rugby Club har inte våga anmäla lag.
    – Det krävs lite fler spelare. Vi vågar inte seriespel i år. 
    Sedan i oktober har det varit både inneträning och träning på konstgräset på Rosenholm. Från och med april startade uteträningen på Hästö idrottsplats.
    – Vi har varit 10–14 man på träningarna, men alla som vet något om rugby förstår att rugby inte är optimalt, varken inomhus eller på konstgräs.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar