Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 11 april 2016

Artikel från sydsvenskan om MRC

Talanger ska leda nya MRC

MALMÖ En ny gyllene generation ska ta Malmö RC tillbaka till toppen.
MRC-tränaren Boris Polimac.
MRC-tränaren Boris Polimac.
MRC-tränaren Boris Polimac.
- Vi har jobbat bra och långsiktigt med den här kullen och känner att det gett bra resultat. Vill vi behålla intresset och de här spelarna behöver vi göra en satsning och få till ett bra seniorlag, säger MRC-tränaren Boris Polimac.
Den talangfulla kullen består framför allt spelare som är födda 1997. De har vunnit två USM-guld och flera spelare har varit tongivande i ett framgångsrikt u-landslag.

Det är nio år sedan MRC fanns med i Sverigetoppen och de har inte haft ett eget seniorlag på några år. Nu finns ambitionen att ta sig tillbaka med egna produkter som bas.
- De är momentum i det hela, säger Boris Polimac, som räknar med att ungdomar som Love Anderberg och Samuel Ahlbäck bär tungt ansvarar i år, liksom spelande tränaren Michael Lynch.
Tonåringar utgör stommen av laget. Laget är sedan kryddat med några veteraner och ett par 20-åringar.
Det nykomponerade laget plats i division 2 där man ska matcha mot bland annat Lugi och Kalmar om att få kvala uppåt.
- Vi satsar på att etablera oss igen och känner att det är ett måste för att göra oss attraktiva igen. Vi har numera spelare som växt upp tillsammans och som har en stark känsla för laget, säger Boris Polimac.
I premiären har man möjlighet att plocka in landslagsspelaren Alfred Nordgren som är på Sverigebesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar