Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

fredag 22 april 2016

Mer från Dagens Allehanda!

Roligt med rugby i Tidningen och de positiva kommentarerna från andra lokala sportstjärnor/personligheter


Varje fredag svarar Sportpanelen på aktuella frågor i TA. Den här veckan handlar det om rugby, slutspelet i handboll och Salif Camara Jönssons skada.
1 Till helgen sparkar rugbysäsongen i gång med SM-kval i sjummannarugby på Pilevallen. Hur stort är ditt rugbyintresse? Blir det något besök på Pilevallen i år?
2 SM-slutspelet i handboll har dragit i gång med två jättefavoriter: Kristianstad på herrsidan och Sävehof på damsidan. Finns det något lag som kan stoppa dem?
3 TFF-forwarden Salif Camara Jönsson blev knäskadad i hemmamatchen mot AFC United och kommer att bli borta ett bra tag framöver. Vem ska nu göra målen i TFF?
<span class="fig-caption-title">Felicia Miller, fotbollsspelare i TFF, juridikstuderande</span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR
<p class="fig-caption-leadin">   1 I familjen är det framförallt pappa som är intresserad, vilket gör att jag sett en del mästerskap på tv och en match när vi var i London. Det hade varit kul att se någon match om jag hinner, och heja lite extra på Nora Ahlström.</p>
   2 De båda lagen är svenska mästare och vann sina respektive serier med endast två förluster. Jag tror de båda lagen blir svåra att slå, men det är många matcher i ett slutspel och allt kan hända.
   3 Det verkar inte vara korsbandet, och det finns förhoppning om att säsongen inte är över för honom. Jag hoppas han blir återställd snabbt och snart är tillbaka på planen igen. Under tiden får vi hoppas att Marcus Pode och de andra producerar mål och att Zoran Jovanovic håller sig skadefri. Jag hoppas även vi får se Haynes spela denna säsong!
Foto:
Felicia Miller, fotbollsspelare i TFF, juridikstuderande
1 I familjen är det framförallt pappa som är intresserad, vilket gör att jag sett en del mästerskap på tv och en match när vi var i London. Det hade varit kul att se någon match om jag hinner, och heja lite extra på Nora Ahlström.
2 De båda lagen är svenska mästare och vann sina respektive serier med endast två förluster. Jag tror de båda lagen blir svåra att slå, men det är många matcher i ett slutspel och allt kan hända. 3 Det verkar inte vara korsbandet, och det finns förhoppning om att säsongen inte är över för honom. Jag hoppas han blir återställd snabbt och snart är tillbaka på planen igen. Under tiden får vi hoppas att Marcus Pode och de andra producerar mål och att Zoran Jovanovic håller sig skadefri. Jag hoppas även vi får se Haynes spela denna säsong!
  • <span class="fig-caption-title">Jens Eriksson, spelande tränare i Stavstens Vänner</span>
<p class="fig-caption-leadin">   1 Jag brukar följa Pingvin då jag har många vänner som spelar och har spelat där genom åren, så det blir absolut ett besök på Pilevallen! Alltid lika trevligt och komma dit.</p>
   2 Båda lagen är suveräna just nu i respektive serie<b>,</b> men jag tror att åtminstone Kristianstad kan få en utmanare i Ystad i år. Sävehof tror jag är ännu större favoriter på damsidan.
   3 Nu verkar det inte vara lika dystert för Salif, så jag hoppas innerligt att han kommer kunna vara med och bidra med fler mål den här säsongen. Annars får Zoran Jovanovic se till att fortsätta och skruva in frisparkarna resten av säsongen.
    Foto:
    Jens Eriksson, spelande tränare i Stavstens Vänner
    1 Jag brukar följa Pingvin då jag har många vänner som spelar och har spelat där genom åren, så det blir absolut ett besök på Pilevallen! Alltid lika trevligt och komma dit.
    2 Båda lagen är suveräna just nu i respektive serie, men jag tror att åtminstone Kristianstad kan få en utmanare i Ystad i år. Sävehof tror jag är ännu större favoriter på damsidan. 3 Nu verkar det inte vara lika dystert för Salif, så jag hoppas innerligt att han kommer kunna vara med och bidra med fler mål den här säsongen. Annars får Zoran Jovanovic se till att fortsätta och skruva in frisparkarna resten av säsongen.
    <span class="fig-caption-title">Linus Bladh, mångsidig atlet med vurm för Vasaloppet</span>
<p class="fig-caption-leadin">   1 Det senaste året har nog mitt intresse ökat något. Det beror nog mest på att jag lärt känna en del spelare och personer i Pingvin genom alla timmar på samma gym och att jag har en superduktig nästkusin, Oscar Larsson, i klubben. Jag fick äran att testa deras årliga turnering i "Touch Rugby" i fjol. Gemenskapen ute på Pilevall är något jag vill uppleva igen, om än bara med "touch" eller på läktaren!</p>
   2 Jag får nog hålla med frågeställaren om att favoritlagen nog blir svåra att slå i längden med tanke på att både Sävehof och Kristianstad verkar oerhört starka i sina hemmaborgar. Kristianstads Hollandorangea inramning på hemmaplan är ju definitivt inget man bemästrar hur som helst.
   3 Att Salif blivit skadad kommer absolut påverka TFF. Samtidigt har TFF andra spelare som istället tvingas ta större plats vilket är positivt. Jag har i tidigare frågor nämnt både Kristian Haynes och Zoran Jovanovic som tongivande spelare, om de är skadefria, men i övrigt får jag hoppas att Pode kan få igång målsinnet samtidigt som någon i backlinjen kan stånga in lite mål på fasta situationer.
    Foto:
    Linus Bladh, mångsidig atlet med vurm för Vasaloppet
    1 Det senaste året har nog mitt intresse ökat något. Det beror nog mest på att jag lärt känna en del spelare och personer i Pingvin genom alla timmar på samma gym och att jag har en superduktig nästkusin, Oscar Larsson, i klubben. Jag fick äran att testa deras årliga turnering i "Touch Rugby" i fjol. Gemenskapen ute på Pilevall är något jag vill uppleva igen, om än bara med "touch" eller på läktaren!
    2 Jag får nog hålla med frågeställaren om att favoritlagen nog blir svåra att slå i längden med tanke på att både Sävehof och Kristianstad verkar oerhört starka i sina hemmaborgar. Kristianstads Hollandorangea inramning på hemmaplan är ju definitivt inget man bemästrar hur som helst. 3 Att Salif blivit skadad kommer absolut påverka TFF. Samtidigt har TFF andra spelare som istället tvingas ta större plats vilket är positivt. Jag har i tidigare frågor nämnt både Kristian Haynes och Zoran Jovanovic som tongivande spelare, om de är skadefria, men i övrigt får jag hoppas att Pode kan få igång målsinnet samtidigt som någon i backlinjen kan stånga in lite mål på fasta situationer.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar