Om sidan

I denna blogg ger jag enbart min personliga åsikt. Det är inte en åsikt som står för de föreningar eller förbund jag är eller ev blir medlem i.
Just nu är jag Ordförande i Pingvin RC.
Mina favoritlag är naturligtvis Pingvin RC men också Wasps!

måndag 11 april 2016

Lokaltidningen Limhamn

Malmö Rugby Club’s Anthony Rafael avancerar med bollen under seriepremiären i division 2 Syd mot Lugi borta. MRC vann med 35–5.Foto: Per Jönsson
Malmö Rugby Club’s Anthony Rafael avancerar med bollen under seriepremiären i division 2 Syd mot Lugi borta. MRC vann med 35–5.Foto: Per Jönsson

Malmö Rugby Club tillbaka i seriespel – vann direkt



Malmö Rugby Club spelar...
...nästa match hemma på Lindängens IP den 30 april klockan 11, mot Pingvin B.

Sugen på att börja spela rugby? MRC tränar på Limhamnsfältet måndagar och torsdagar klockan 18–19.30.
RUGBY. Malmö Rugby Club har inlett vägen tillbaka till Allsvenskan.
–Vi har något spännande på gång med vårt unga lag, säger tränaren Boris Polimac.

De senaste åren har anrika Malmö Rugby Club inte haft något herrlag i seriespel. Glädjen var därför stor i klubben när de i söndags äntligen var med i hetluften igen – och vann på bortaplan. För motståndet stod Lugi, och MRC vann med 35–5.

Det rör sig om division 2 Syd, som är en serie med fyra lag: MRC, Lugi, Kalmar och Pingvins B-lag. Målet för MRC är att ta sig vidare härifrån till höstens kval till division 1, förklarar Boris Polimac. Och han är optimistisk.

–Vi bygger vårt A-lag kring våra duktiga 97:or. Det är här vi valt att lägga fokus de senaste åren, säger han.

Redan när 97:orna var 16 år började en del slussas in i seniorspel, via samträning med de seniorer som MRC hade, samt i olika matcharrangemang. Ett utvecklingslag tog form, och det är alltså detta som nu tagit klivit in i division 2. Segern mot Lugi värderas högt av Boris Polimac.

–Våra 97:or har vunnit mycket i sin åldersklass, men detta var första gången de gick in i en seniorserie och mötte ett seniorlag. Vi vägde lite lättare i klungspelet, men det kompenserade vi med en stark, rörlig och samtränad kedja. Vi kom runt bra på flankerna.

Många i laget har utvecklingspotential, och en av spelarna gör redan avtryck i större sammanhang: centern Alfred Nordgren, 19 år, gjorde landslagsdebut mot Malta nyligen, och det surras om proffsspel i England för honom.

–Att kunna ställa upp ett seniorlag i seriespel var väldigt viktigt för oss. Har man inte det så är sannolikheten stor att ungdomarna vänder sig till andra klubbar. Vi vill ju behålla dessa talanger som vi lagt ned så mycket tid på. Men då krävs det också att de får känna den utmaning som det innebär att spela seriespel, säger Boris Polimac.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar